sfeer verzekerd

De combinatie van gezellige dorpjes, prachtige skigebieden en schitterende natuur maken van Oostenrijk een echt wintersportwalhalla. En daar zijn Damüls en Kaprun het ultieme bewijs van.

Damüls:
het sneeuwrijkste dorp ter wereld!

Als je sneeuwzekerheid wilt, moet je naar Damüls gaan. Damüls is een gezellig bergdorp met een eigen microklimaat waardoor er in de winter gemiddeld 9,30m sneeuw valt. En dat is een record, want hoewel deze plek slechts op 1 432 m hoogte ligt, is Damüls het sneeuwrijkste dorp ter wereld.

Daarnaast is Damüls een bijzonder fijne bestemming voor families. Dit dorp ligt slechts op 750 km van Hasselt, waardoor de reistijd ook voor kleine kinderen goed te doen is. Je hebt er talloze oefenpistes en brede afdalingen maar ook voor de geoefende skiër zijn er voldoende steile hellingen en uitdagende skiroutes. En dat allemaal in combinatie met een stevige portie Oostenrijkse gemütlichkeit, prachtige uitzichten en sfeervolle après-ski bars.

Ontdek de hotels

Hasselt > Damüls 750 km
eigen vervoer

109 km pistes
32 km blauwe piste
51 km rode piste
26 km zwarte piste

23 liften

Familievakanties

KAPRUN:
SKIËN TOT 3 029 M HOOGTE

Kaprun is een bruisend dorp dat naast zijn geweldige sportwinkels, leuke après-ski bars en de wereldberoemde Tauern Spa ook een prachtige gletsjer heeft.

De Kitzsteinhorn is een bergtop met een gletsjerskigebied dat tot 3 029 m hoogte gaat en dus heel het jaar door met sneeuw bedekt is. Ideaal voor skireizen in de paasvakantie, zelf als Pasen laat valt.
Bij Uniqueski weten we hoe belangrijk de afstand tot de skilift, de ambiance in de hotelbars en speciale faciliteiten voor kinderen zijn. Daarom werken we alleen met verblijfplaatsen die garant staan voor een zorgeloze skivakantie.

Ontdek hieronder welk verblijf in Kaprun het beste bij jouw wintersportnoden past.

Ontdek de hotels

Hasselt > Kaprun 900 km
eigen vervoer

138 km pistes
57 km blauwe piste
55 km rode piste
26 km zwarte piste

47 liften

Familievakanties

1

Zell am See-Kaprun-Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn

Het grootste skigebied van Oostenrijk vanaf 2022-2023
Vanuit Kaprun kan je de skibus nemen naar het skigebied van Zell am See. Een tripje van 10 minuten dat meer dan de moeite waard is. Vanaf 2022 kan je in Zell am See namelijk gebruik maken van de nieuwe skiverbinding naar Saalbach. Deze verbinding is de toegang tot het gigantische Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn dat met Zell am See-Kaprun erbij zomaar eens het grootste skigebied van Oostenrijk is. En dat allemaal op een boogscheut van je verblijf.

2

Gletsjerskigebied Kitzsteinhorn

Sinds 2019 is de Kitzsteinhorn gemakkelijk vanuit Kaprun te bereiken dankzij de 3K-connection, een gloednieuwe skilift die het oorspronkelijke skigebied van Kaprun met het grote gletsjerskigebeid verbindt. Je vertrekt op 757 m en je kan tot maar liefst 3 029 m stijgen. Een spektakel op zich.